Primii artisti confirmati la TM09Base

Scris pe 26.08.2009 de DJ Strike

Heineken Electron Nights si TMBase prezinta Festivalul TM09BASE (Urban Electronic Sound): 15 - 17 Octombrie, Timisoara, Romania. Monstrul TMBase se intoarce! De trei ori mai bun, de 6 ori mai clasic, hotarat sa va fure mintile pentru a douasprezecea oara! Aveti 3 nopti de octombrie pentru a elimina balauri de toate culorile muzicale! Atentie, unii sunt inarmati cu reputatie globala!

Iata primii headlineri invitati in cadrul festivalului:

The Qemists (Ninja Tune, UK) - 3 man DJ + Laptop Set
Trioul de producatori si instrumentisti The Qemists s-a impus in ultimii ani prin amestecul energiilor inerente din drumandbass si rock la care se adauga cu o gama bogata de sunete care respecta origini si influentele muzicale bogate: dancehall, metal, electro, grime si hip-hop regasindu-se cu usurinta in soundul londonezilor.
Cei trei alchimisti londonezi si-au croit drum printre aceste genuri incorporand in creatii influentele personale dar si talentul unor vocalisti celebrii precum legendarul Mike Patton (Faith No More), parintele scenei de grime Wiley, campionul UK de beatbox Beardyman (remeber TM08Base), Devlin Love, Jenna G, MC Navigator. De-a lungul timpului triou-ul a remixat piese pentru Coldcut, Roots Manuva, au fost ingineri de sunet pentru Basement Jaxx, Kano si Lady Sovereign si au colaborat cu cele mai mari nume din drumandbass.
Pendulum, Chase and Status si Mampi Swift au inclus constant piese Qemists in seturi, Zane Lowe de la Radio 1 i-a numit viitorul muzicii si chiar Bruce Dickinson de la Iron Maiden a apreciat rockul Qemists.
Istoria colaborarii celor 3 incepe ca un combo - tobar, basist si chitarist in diverse trupe rock. In timpul vastelor turnee prin Europa si Regatul Unit viitorii Qemists au prins gustul pentru muzica electronica in 1997, urmand ca pentru urmatorii 3 ani sa cante live pe scena ziua si sa produca si sa mixeze drumandbass noaptea.
Hotarati sa schimbe formula si preconceptiile despre gen - Qemists vor prezenta un performance unic cu 3 oameni, 2 deckuri si 2 laptopuri, bogat in double drop-uri, remixuri live si sunetul contemporan Qemists.

The Ragga Twins (Shut up and Dance, UK)
Veterani ai legendarului sound system londonez UNITY - Duo-ul: Deman Rockers si Flinty Badman sunt unul dintre cele mai influente act-uri din scena jungle si rave al tuturor timpurilor, adevarate figuri iconice ale mai multor genuri.
Amestecand inca de la inceput Rave, Hip-Hop si UK dancehall reggae, Ragga Twins au contribuit la crearea soundului Jungle prin piesele create alaturi de producatorii PJ si Smiley - adica Shut Up And Dance. Piese precum "Spliffhead" si "Hooligan 69" au adus aroma de ragga in scena rave. Recent cei doi si-au imprimat talentele vocale pe numeroase piese breakbeat precum "All In Check", "Ready for This", "Dord ah mercy" si multe altele.
Pe masura ce drumandbassul se apropie de aniversarea a 20 de ani de existenta si genuri noi precum Grime, UK Garage si Dubstep citeaza si reinterpreteaza constant soundul Jungle - Ragga Twins reprezinta spiritul original al miscarii, ramanand unii dintre cei mai energici performeri ai scenei, pregatiti sa puna pe jar publicul cu versuri de dancehall, breakbeat-uri dure si nebunie junglistica.

Ed Solo (Supercharged, UK)
Producatorul si dj-ul Ed Solo este cunoscut ca fiind printre cei mai versati si surprinzatori creatori din scena britanica de drumandbass, breakbeat si dubstep. Eddie Bickley si-a creat o reputatie in intreaga lume pentru seturi monstru, piese demente precum productiile alaturi de Skool of thought: "When I Was a Yout", "Love Your Life" sau "Age of dub" de pe excelentul album‚ Random acts of Kindness’ dar si remixurile la Groove Armada, Freestylers si Pendulum precum si colaborarile cu JFB, Beardyman si Deekline.
Productiile sale incorporeaza o varietate uimitoare de genuri si subliniaza influentele muzicale ce au marcat cariera sa: de la soul, funk si reggae la drumandbass, hip-hop si breaks intr-un amestec efervescent cu atitudine pozitiva.

DJ Palotai (Tilos, HU)
E putin probabil sa existe cineva interesat de scena muzicii electronice din Europa de Est care sa nu fi auzit de Zsolt Palotai si perfromantele sale muzicale eclectice. Un veteran al scenei, Palotai este unic – in ciuda trecerii timpului probabil inca cel mai influent DJ din Ungaria, reusind sa transceada barierele impuse de stiluri muzicale si de trendurile efemere cu un fanatism calm - selectand cele mai noi, unice si influente piese.
Fara el scena de muzica electronica din Ungaria nu ar mai fi fost la fel. Dupa ce si-a abandonat Colegiul de Educatie Fizica - s-a mentinut in forma ca DJ in clubul Tilos mixand in fiecare seara cate 10-12 ore, an dupa an. El a introdus varietatea de muzica prezenta acolo: punk, jazz si hip-hop, de la muzica folk pana la acid - trecand apoi la Tilos Radio care pe vremea aceea era o statie pirat. O perioada destul de indelungata Zsolt a fost singurul DJ din A-club si Tilos Radio - prima generatie de DJ tineri maghiari a invatat totul de la el.
In activitatea sa de DJ, Palotai a pus muzica alaturi de aproape fiecare nume mare ce a vizitat Ungaria, si s-a imprietenit cu multi dintre acestie. Apare constant si in restul Europei, de ex la Batofar in Paris, unde a fost rezident pana in Noiembrie 1999, impreuna cu Breakbeat Era si Howie B.
Palotai este un prieten foarte bun al Timisoarei electronice, prezenta constanta de la primele Sessionuri, Workshopuri si Festivaluri TMBase. Dupa ce ultima oara a aparut in cadrul Festivalului TMBase in 2002, apu se intoarce sa isi reia rolul de originator, pe una dintre scenele care l-au iubit cel mai mult!

Suie Paparude (RO)
Prezenti anual - prieteni vechi ai festivalului TMBase, pe care l-au promovat cu mare prietenie in periodele sale cele mai dificile, Suie Paparude revin in 2009 pe scena festivalului TMBase în postura de traditionali trouble-makers.
Una dintre primele si cea mai importanta formatie de muzica electronica din Romania, Suie Paparude este formata in prezent din Mihai Campineanu (Michi), Mihai Dobre (Haute Culture) si Alexe Marius Andrei (MC Bean), trupa are in spate 8 albume lansate si o gramada de concerte in tara (si nu numai) alaturi de nume importante precum Pills, Moby, Propellerheads, Ganja Kru, Slacker, DJ Hype, JHQ.
Intotdeauna cu ritmuri fresh si atitudine de scoala noua, Suie Paparude este o adevarata institutie in muzica electronica romaneasca, lucru pe care se pregateste sa il dovedeasca inca o data la TM09Base!

Mai multe detalii, artisti si pagina festivalului vor fi online in curand!

Noi artisti confirmati la TM09Base

04.09.2009

Dupa The Qemists, The Ragga Twins sau Ed Solo iata noile nume confirmate de organizatorii festivalului TM09Base. Dupa London Elektricity, TMBase are placerea sa prezinte pentru prima oara [citeste]

TM09BASE - Campania Demo

07.07.2009

De astazi pana in 15 august echipa TMBase asteapta toate demourile dj-ilor, producatorilor si live-acturilor din sfera autohtona a muzicii electronice, interesati sa apara in cadrul [citeste]

The Qemists

The Qemists