Noi artisti confirmati la TM09Base

Scris pe 04.09.2009 de DJ Strike

Dupa The Qemists, The Ragga Twins sau Ed Solo iata noile nume confirmate de organizatorii festivalului TM09Base.

Dupa London Elektricity, TMBase are placerea sa prezinte pentru prima oara in Romania un artist mult asteptat care asigura deja continuarea dinastiei Hospital!

Considerat de multi succesorul unor Chemical Brothers, Basement Jaxx sau Underworld, High Contrast este urmatorul ambasador britanic in lumea muzicii electronice - cucerind scena globala cu fuziunea absolut spectaculoasa pe ritm drumandbass si reprezentand Hospital Records.

Piesele lui Lincoln Barrett culeg influente bogate din House, Breakbeat, Jazz, Funk si Oldschool Jungle, elemente diverse legate in maniera unica intr-o semnatura muzicala distinctiva. LP-ul de debut True Colors i-a asigurat instantaneu faima internationala in anul 2002, ce s-a concretizat foarte rapid remixuri si giguri in afara comunitatii de drumandbass precum si numeroase guest mixuri pentru radio-uri si emisiuni.

In 2004 a urmat un alt disc fabulos High Society cu piese legendare precum Twilights Last Gleaming si Racing Green, albumul fiind votat de Knowledge Magazine printre primele 3 albume de drumandbass. Au urmat remixuri pentru artisti precum White Stripes, Missy Elliot, The Streets si Blaze - in 2007 single-ul If We Ever a explodat in playlistul zilnic Radio One alaturi de lansarea albumului Tough Guys Don't Dance.

High Contrast este rezident si headliner la Hospitality si Fabric in Londra, Aperture la Club Ifor Bach in Cardiff fiind deasemenea o prezenta constanta pe scena celor mai mari festivaluri din Regatul Unit: V Festival, Creamfields, Frequency s.a.

 

Campion mondial multiplu, turntablistul Netik, si-a castigat reputatia dar si titlurile de campion datorita tehnicii sale impecabile dar si unui fin simt muzical incorporat in performance-uri uimitoare.

Pasionat de muzica inca din copilarie si-a descoperit dragostea pentru hip-hop la 13 ani. In scurt timp si-a gasit locul la numeroase concerte si petreceri underground din zona Rennes, iar cu timpul si-a perfectionat tehnica proprie de turntablism.

Dupa o serie de aparitii si colaborari de succes in cadrul a numeroase trupe de hip hop si nu-jazz a urmat asediul competitiilor internationale castigand de doua ori "Battle for Supremacy" in 2001 si 2002, "Champion of Europe All Star Beat Down" si "ITF Scratch" in 2002 si "World DMC Champion" in 2006, asigurandu-si locul alaturi de legende precum Q-Bert si Craze.

Pentru Netik tehnica serveste muzica si nu invers - rutinele si seturile sale incorporand diversele influente muzicale: de la hip-hop si breakbeat la electro si drumandbass, asigurandu-i aparitii constante la festivaluri si diverse evenimente majore.

In 2009 Netik va fi prezent pe scena festivalului TMBase prin sprijinul Centrului Cultural Francez din Timisoara.

 

True Ingredients întruchipeaza revolutia muzicala netelevizata. Mai mult decât o simpla trupa, colectivul include 33 de artisti: rapperi, vocalisti, beatboxeri, dj-ei si instrumentisti din intreaga lume. Fiecare dintre ei se bucura de succes cu proiectele personale: unii sunt campioni DMC, muzicieni si producatori veterani, altii au câstigat diverse competitii internationale si au colaborat si cântat alaturi de nume uriase din scena globala.

Grupul a lansat recent propriul album: Prepare & Assemble în care amesteca hip-hop oldschool, electronica, melodii jazzy, o caldura dubwise si beaturi grele de funk într-un amestec efervescent. Muzica trupei a fost prezentata în cadrul Gumball 3000 si Streetball Extreme, la Channel 4, E4, The Extreme Channel, pe soundtrack-ul filmului "Ex-Cathedra", The Breakdown si Skins (BBC).

Colectivul a realizat remixuri pentru artisti precum Asian Dub Foundation, Dab Hands, Kele le Roc, P Diddy si altii.

 

Cel mai cunoscut export al scenei de muzica drumandbass germane si pionierul original al acesteia Sascha Druk aka. Bassface Sascha s-a remarcat de-a lungul a 20 de ani atat ca DJ cat si ca producator.

A pornit miscarea drumandbass in Germania in 1991 alaturi de Groover prin aparitiile la clubul milk! (Mannheim) si XS-club (Frankfurt). Prezent deseori in cadrul Mayday a devenit un nume de referinta al scenei mondiale de drumandbass si techno cu aparitii la Love Parade, Rave City (Munich), Euphoria (Frankfurt), Meditation, Kings of the Jungle, Futurenights si altele.

In 1994 Sascha a fondat Smoking Drum Recordings ca platforma pentru propriile productii si noi artisti germani. Ca producator isi imprumuta talentele pentru YouFM, FX, MTV si alte canale media.

In 2009 legendarul artist german va fi prezent pe scena festivalului TM09Base prin sprijinul Centrului Cultural German din Timisoara.

Primii artisti confirmati la TM09Base

26.08.2009

Heineken Electron Nights si TMBase prezinta Festivalul TM09BASE (Urban Electronic Sound): 15 - 17 Octombrie, Timisoara, Romania. Monstrul TMBase se intoarce! De trei ori mai bun, de 6 ori [citeste]

TM09BASE - Campania Demo

07.07.2009

De astazi pana in 15 august echipa TMBase asteapta toate demourile dj-ilor, producatorilor si live-acturilor din sfera autohtona a muzicii electronice, interesati sa apara in cadrul [citeste]

High Contrast

High Contrast