Labelul Death Row scos la licitatie

Scris pe 09.01.2009 de DJ Strike

Labelul Death Row Records, fosta "casa" a artistilor precum Tupac Shakur sau Snoop Dogg, a fost scos la licitatie.
 
In 2006, cei de la Death Row au apelat la protectia data de "chapter 11" (o lege a statului american ce permite reorganizarea unei afaceri sub faliment), astfel incat firma urma sa fie preluata de gigantul Warner Music Group. In cele din urma, atat WMG cat si Koch Records si-au retras interesul fata de veteranul label. Conform surselor, nu s-a putut stabili exact  valorea Death Row si nici validitatea pretului de pornire al licitatiei - 25 de milioane de dolari.

Negocierile ulterioare cu grupul de investitii Global Music au dus la neintelegeri din parte investitorilor si, conform spuselor co-fondatoarei Lydia Harris, la "distrugerea si batjocorirea" Death Row.

Se pare ca potentialii licitatori poarta frica fata de negorierile cu fostul sef al Death Row, Marion "Suge" Knight. Totusi, Harris, care-a cladit labelul impreuna cu Knight si fostul sot, Michael "Harry O" Harris (actualmente incarcerat), declara ca "... nu este vorba despre frica, ci despre bani si lacomie". Harris poarta o lupta de ani cu Knight pentru partea sa din Death Row. In 2005 a castigat 107 milioane de dolari in urma unui proces, fapt ce a dus la recurgerea la justitie pentru a solutiona problema viitorului Death Row.

Dr. Dre da in judecata Death Row Records

16.02.2010

La sfarsitul saptamanii trecute, Dr. Dre a inaintat o plangere impotriva Death Row Records, reclamand faptul ca nu i-au fost platite drepturile de autor aferente albumului The Chronic, cel [citeste]

Death Row Records

Death Row Records