Expozitie Pisica Patrata la galeria MORA

Scris pe 20.01.2009 de DJ Strike

Pisica Patrata inseamna street-art. Inseamna street-art romanesc. Inseamna street-art romanesc de calitate. Aceasta forma de arta se preteaza in egala masura pe zidurile cladirilor care au nevoie de pisica patrata pentru a nu se prabusi in indiferenta colectiva, cat si pe peretii eleganti ai unei galerii.

De regula, iarna pisica nu iese in strada, de aceea trebuie sa mergem in galerie pentru a o intalni.

Aceasta este si o perioada de evaluare. Selectia lucrarilor este facuta de catre autorul pisicii patrate – Alexandru Ciubotariu – care a strans lucrari realizate in ultima perioada, dar si schite si desene inedite, toate fatete ale aceluiasi personaj, Pisica Patrata. Chiar daca e vorba de stikere de cativa centimetri sau de murale de zeci de metri patrati, toate sunt reduse la dimensiuni miniaturale pentru a le creste valoarea, dar si pentru a reveni la forma initiala de la care au plecat, toate schitele avand dimensiuni mici. Fie ca e vorba de lucrari intregi sau detalii, fie ca sunt inca vii pe strazi sau de mult scorojite de vreme, toate sunt acum in galerie. Ele nu sunt rezultatul unei activitati de “peste noapte”, ci rodul catorva ani de lucru. Desigur si peretii galeriei pot servi antrenamentului atat de necesar artistului care se exprima astfel, lasand si acolo o mica amprenta a … pisicii patrate.

Un refugiu din strada in galerie inapoi pe strada...

Expozitia este deschisa la Galeria Mora (Str. Grigore Mora, nr. 39, sector 1, Bucuresti) in perioada 22 ianuarie – 12 februarie 2009. Vernisajul are loc pe 22 ianuarie, ora 19.00.

Visual Playground dă startul la culoare!

01.03.2010

Organizatia studentească VIP Romania dezvaluie unul dintre cele mai indraznete proiecte ale sale. Visual Playground se regăseşte printre puţinele proiecte pe design grafic [citeste]

S-a lansat cartea Pioneros del graffiti en Espana

26.08.2009

Pioneros del graffiti en Espana, scrisa de Gabriela Berti este prima carte dedicata inceputurilor graffiti-ului in Spania. Autoarea analizeaza situatia graffiti-ului in Spania, facand [citeste]

Pisica Patrata

Pisica Patrata