Comunicat de presa Iarmaroc

Scris pe 02.06.2010 de Alexandru Tzele

Intr-un comunicat de presa dat publicitatii pe data de 01 iunie 2010, organizatorii Iarmaroc Fest 2010 isi cer in mod oficial scuze pentru toate inconvenientele si problemele care s-au creat pentru artistii invitati si participanti pe toata durata festivalului desfasurat in perioada 21-23 mai in padurea de langa localitatea Boranesti(aflata la 40 km distanta de Bucuresti). Organizatorii vorbesc despre deficientele de infarstructura cu care s-au confruntat din cauza vremii proaste, despre problemele cu furnizorii dar si despre neseriozitatea unor membrii ai staff-ului tehnic care practic au transformat intr-un final festivalul in "unul scapat de sub control" :

Traficul rutier intens, lucrarile de decopertare a drumului de acces DN2 (la iesirea de pe soseaua Colentina) si ploaia torentiala au intarziat sosirea staff-ului, a artistilor, a furnizorilor si a dereglat programul autocarelor Iarmaroc care veneau spre si dinspre festival.

Unii distribuitori si furnizori nu au mai sosit deloc la locatie, iar organizatorii au fost nevoiti sa foloseasca fonduri destinate acoperirii de urgenta a scenelor mici pe timp de ploaie, pentru a asigura facilitati obligatorii. Asa se explica de ce vineri, pana la ora 22:00, unele baruri ori nu erau deschise ori nu erau aprovizionate, iar la cantina lipseau tacamuri sau farfurii. Asa se explica numarul infim de corturi pe toata durata festivalului. Organizatorii subliniaza insa ca, mancarea a fost proaspata, cumparata in aceeasi zi si depozitata intr-o masina frigorifica, pe toata durata evenimentului.

De asemenea, expozitiile promise au fost prezentate in incinta cladirilor.

Organizatorii Iarmaroc Fest 2010 tin sa precizeze ca au ales parcarea destinata participantilor la 3 kilometri de locatie, pe un islaz, deoarece era singurul si cel mai apropiat loc din care se putea iesi cu masina, in caz de ploaie. Parcarea de langa intrarea festivalului a fost destinata staff-ului si logisticii si a fost incropita ad-hoc, inainte de eveniment. Restul terenului din jurul padurii era teren arabil, proprietate privata si nu a putut fi folosit ca parcare. Tractoarele cu remorca erau singura posibilitate de a transporta odata zeci de oameni pana la locatie, prin noroi. Insa, din lipsa de seriozitate a celor care trebuiau sa asigure transportul, organizatorii nu au avut la dispozitie decat un singur autovehicul.

In situatiile in care vremea da peste cap organizarea unui festival in aer liber, lucru ce se intampla foarte des si la festivaluri de renume din Europa, anumite scene se muta si se unesc. Astfel, la Iarmaroc Fest 2010, din cauza ploii au fost unite scenele Selectro si D'n'B, Zoo Project si Boom Boom, iar scena Hip-Hop a fost mutata intr-o zona mai usor accesibila avand in vedere noroiul care se formase.

Organizatorii Iarmaroc Fest 2010 dezmint zvonurile conform carora vreun artist strain a fost uitat in aeroport. Toti artistii straini au concertat, cu exceptia sarbilor Kal, Groove Orchestra si Tripcycle, care nu au mai putut ajunge si a artistului Al Blayney, la scena Zoo Project. Au fost anulate concertele romanilor Vasile Seicaru si Maria Gheorghiu cu Paul Arva, la scena Folk si seturile DJilor romani de la scena Selectro. Tot din cauza ploii, scena de Chill Out, cu hamace, nu a mai putut fi amenajata.

'Ploaia ne-a intarziat planurile, am fost abandonati de furnizori pe ultima suta de metri, ne-am lovit de neseriozitate si chiar de furt, iar intr-un final am pierdut controlul organizarii. Ne asumam vina si ne straduim sa platim toate datoriile catre terti. Lectia invatata se va vedea in viitoarele editii Iarmaroc', spune Alex Craciun, unul dintre organizatorii Iarmaroc Fest 2010.

Organizatorii Iarmaroc Fest 2010 multumesc inca odata voluntarilor MaiMultVerde, care i-au ajutat sa pastreze curatenia in aria festivalului si precizeaza ca padurea arata in prezent, impecabil.

iarmaroc 2010

iarmaroc 2010