Chuck D vrea mai multe femei in hip-hop!

Scris pe 12.01.2009 de DJ Strike

Legendarul activist hip-hop, lead-singer al trupei Public Enemy, Chuck D a stabilit pentru 2009 un set de rectificari cu privire la marginalizarea reprezentarii feminine in cultura hip-hop. Subiect marginalizat de multi ani incoace, lipsa activistelor hip-hop este comentata de Chuck D ca fiind o cauza a stagnarii si devalorizarii progreselor intreprinse de pionierele anilor '80, respectiv '90.

"In 2009 lupt pentru femeile din hip-hop, in special pentru trupe, producatoare, compozitoare si label-uri. Exista foarte putine trupe compuse strict din femei, cu mult mai putine decat aveam in urma cu 25 de ani. Va fi urmatoarea revolutie in acesta industrie a «aceluias tip, cu aceeasi voce si idee». Chiar si in cazul trupelor masculine sau a gruparilor de producator, consider ca au avut de suferit in urma emanciparii actelor solo" comenteaza el.

In vederea incurajarii generatiei viitoare de femcees, Chuck D pune la bataie un contrat la labelul sau personal, SLAMjamz. In prezent, acesta se ocupa de trio-ul feminin Crew Grrl Order. Primul album Crew Grrl Order va beneficia de single-ul All Bets Are Off, o colaborare cu MC Lyte. Lansarea oficiala va avea loc in cadrul evenimentului Women's Mounth, in luna martie.

Crew Grrl Order

Crew Grrl Order