V.A. - The ForwarDub EP

Scris pe 28.01.2007 de Hazee

The ForwarDub EP nu este doar o adunatura de piese avand ca punct comun acelasi stil muzical. Se poate afirma ca reprezinta un trip conceptual si virtual intr-o lume intunecata ca feeling, exprimata prin sunete high tech minimaliste cu multe efecte dubby, la un tempo scazut care poate intra usor in rezonanta cu frecventele biologice umane.

On’n’On (Dub Mix) reprezinta rezultatul colaborarii lui Alien Pimp cu Aleena, o tanara talentata de numai 23 de ani. Cuvintele cheie in acest caz sunt ambiental dubstep cu elemente jazzy si sunete spatiale, un fel de camera de decompresie pentru ce urmeaza in continuare.

Simon Heath, sau Preponderance pentru DubKraft, e un artist polivalent, cu multe pseudonime, stabilit in Suedia. Pana in prezent a lansat opt albume, diferite ca gen, nascute in diferite conjuncturi si conditii de-a lungul carierei sale, inceputa cu un computer Amiga si un microfon. Inside The Mushroom Cloud tese un peisaj sonor futuristic, lichid si glitchy care scufunda ascultatorul in povestea in care apare episodic si un interlocutor asiatic.

Din sudul Californiei vine Misk, un tanar producator care continua firul epic inceput de Preponderance, cu un sound la fel de lichid, mai relaxat si mai dansabil datorita poate percutiilor mai pregnante (The Deep Ones).

In fine, Dry-Tones track-ul meu favorit de pe acest EP incheie glorios naratiunea inceputa iesind la suprafata in timp ce adauga substanta, personalitate si putin suflet. Percutii inteligente si bine aranjate, cu un sunet foarte analog, voci distorsionate si neinteligibile alaturate unor pad-uri cu iz pop – o demonstratie de forta si originalitate din partea a doi producatori japonezi reuniti sub pseudonimul Mis.Vein.

Concluziile ar trebui sa le trageti singuri parcurgand aceasta calatorie sonora, aparuta sub steag romanesc.

Alegerea recenzentului:
Mis.Vein - Dry-Tones

Silent Strike - Silent Strike

29.08.2006

Sunetul - o forta? o entitate? un cumul de energii in stare sa dea nastere de senzatii vizuale, olfactive, gustative sau chiar palpabile? Par a fi intrebari desprinse din jurnalul unui [citeste]

V.A. - Eastern Sound Architects, Volume 1

06.03.2006

Soundkraft Records reprezinta o initiativa laudabila a unui roman entuziast de a promova soundul muzicii electronice moderne de provenienta est europeana. [citeste]

V.A. - Bucharest Chills & Thrills

24.11.2004

Mereu am fost de parere ca downtempo-ul (downbeat, chillout, cum vreti) face apel la simturile noastre mai mult decât oricare alt gen muzical. Se poate spune chiar, exacerbând, [citeste]

V.A. - The ForwarDub EP

Rating: 4/5

Data lansarii: 2006

Label: DubKraft Records

Tracklist:

01. On’n’On (Dub Mix)
02. Inside the Mushroom Cloud
03. The Deep Ones
04. Dry-Tones