V.A. - Global Sessions, Vol. 1

Scris pe 01.04.2005 de Hazee

Jerona Fruits e genul de label care prefera sa aiba putine aparitii, dar de calitate. Fondata în 2001 de fratii Simon si Ashley Arnold (aka Gerona), împreuna cu Barry Lundie, promoveaza liquid funk si tech, fiecare aparitie fiind foarte apreciata pâna acum de producatori/DJ ca EZ Rollers, LTJ Bukem, Aquasky, A.I., Kasra sau Distorted Minds.

Global Sessions aduce în prim plan, sub semnul diversitatii muzicale, artisti consacrati alaturi de debutanti, din tari de origine diferita: Australia, Elvetia, Marea Britanie si Franta.

Greg Packer colaboreaza cu Jerona înca de la primul titlu din catalog, pâna la ultimul. "Duetul" a luat mentiunile cele mai importante la decernarea Perth Dance Music Awards: Packer pentru cel mai bun producator, iar MC Assassin, fireste, pentru cel mai bun MC. Supernatural prezinta o poveste de dragoste ("Your eyes so supernatural/ Can't resist you/ But I don't wanna love you"…) cu vibe atmosferic si multe percutii (domeniu în care Packer este mare maestru), subliniate si întarite de vocea calda a lui Assassin.

Din Elvetia vine noua revelatie, în persoana lui Mijatoho, iar din colaborarea acestuia cu vocalistul Tin Man – una bucata minimal si dubby, ca instrumentatie si feeling. Beat-uri curate si drepte, ajutate de bassline gras si puternic, numai bun sa zguduie ringul de dans!

Sudul Londrei ni-l da pe Andyskopes – un tânar artist descoperit de Jerona, ale carui productii sunt foarte pe gustul celebrilor Bailey & Flight. Africa Is Zion se afla undeva la granita dintre old school si new school drumandbass, cu vadite influente reggae. Plina de personalitate, degaja un feeling puternic, numai bun de after hours.

O piesa simpla si funky, instrumentala si minimalista din nou, cu bassline ceva mai subtil dar absolut distrugator, ofera pentru acest EP francezul FX 909. Aparitii la case de discuri ca Defunked, Touching Down sau Close Combat (proprietarul careia este) – omul face vâlva în ultima vreme pe scena liquid.

Aceste patru bucatele delicioase confirma ceva ce cunosteam deja despre drumandbass: scena a capatat proportii globale si s-a diversificat enorm în ultimii trei ani, luând din toate genurile muzicale câte putin. Jerona Fruits este si va fi, cu siguranta, unul dintre labelurile cu un cuvânt de spus în acest peisaj.

Alegerea recenzentului:
Andyskopes – Africa Is Zion

V.A. - Global Sessions, Vol. 1

Rating: 4/5

Data lansarii: 2005

Label: Jerona Fruits

Tracklist:

A. Supernatural
B. Better Run
C. Africa is Zion
D. Bad Attitude