Big Noyd - All Out b/w How We Do

Scris pe 04.09.2006 de DJ Strike

Prezentul 12" reprezinta un extras in avampremiera de pe compiatia Contraband produsa de DJ Dutchmaster, ce urmeaza a fi editata de catre Coalmine Records. Si daca despre Coalmine Records am mai vorbit in interviul acordat de Dutchmaster in exclusivitate site-ului 4Elemente.RO, sa vedem atunci cine este Big Noyd...

TuJuan Perry alias Big Noyd e un MC originar din Queensbridge, New York. Cei familiari cu proiectele Mobb Deep il cunosc deja cu siguranta, dat fiind faptul ca figureaza ca invitat pe toate cele 7 albume ale lor. Prima sa aparitie pe un material discografic are loc in 1993 prin intermediul lui Stomp 'Em Out de pe Juvenile Hell-ul "mafiotilor". Adevarata recunoastere vine insa in 1995 cand, acelasi duo newyorkez, lua cu asalt rafturile magazinelor de muzica cu un album intrat in istoria clasicelor - The Infamous - iar Noyd rostea pe Give Up the Goods (Just Step) cu o linie memorabila: "Yo, it's the r-a-double p-e-r N-o-y-d, nobody can fuck with me!" Un an mai tarziu ii iese EP-ul de debut Episodes of a Hustla, editat de labelul Tommy Boy.

Datorita unor probleme cu legea, urmatorul sau material - Only the Strong - vede lumina zilei abia dupa 7 ani, beneficiind de productii din partea unor Alchemist sau Havoc (Mobb Deep), dar si a mai putin cunoscutilor Emile si Steve Sola. 2004 este anul in care Big Noyd incearca marea cu degetul si pune la cale un label independent - Monopolee - la care isi lanseaza cel de-al treilea album: On the Grind. Cel mai nou produs al sau - The Stick Up Kid - a iesit anul acesta pe 22 august, la Traffic Entertainment si ii are ca invitati, pe langa cei cu care ne-am obisnuit deja (Havoc & Prodigy), pe Alchemist, Infamous Mobb, Rick Rude si Seb. In momentul de fata, Big Noyd se numara printre singurii reprezentati temerari ai genului hardcore-rap din NY care nu a semnat cu G-Unit... inca.

Revenind la vinilul in cauza, All Out se bucura de productia lui Shuko, neamtul devenind in scurt timp o adevarata fabrica de beat-uri boom-bap de care au profitat Doujah Raze, Bekay, Wade Waters, dar si A.O.T.P. Cunoscut pentru duritatea versurilor sale, Big Noyd nu se abate de la regula livrand si aici o strofa in stilul "Tell you who the fuck I am!". Alaturi de yankeu se alfa si Phil The Agony, a carui prestatie insa nu se mai ridica la cea prezenta pe Everything-ul de pe The Minority Report al lui Rasco. Pe final, Mista Sinista arunca totul in aer cu o repriza de scratch-uri concentrate in jurul pasajului: "I'm goin' all out!".

Fata B e rezervata piesei How We Do unde, acelasi Big Noyd (ce il are acum alaturi pe Trez), tine sa ne explice cum stau lucrurile in zona Queensbridge: "On the block where the corners at / I put them on the rap / I role with killa gorillas and they was born to clap [...]". Incercand sa dea o nota distincta instrumentalului, Ric Rude (a nu se confunda cu mult mai celebrul wrestler) foloseste mult prea uzatul cliseu newyorkez al sample-ului vocal preluat de pe placile vechi, sample folosit ulterior excesiv de-a lungul intregii melodii.

Dupa The Raw si Altitude/1-2 Punch, All Out/How We Do contureaza incet directiile compilatiei Contraband. Interesant de vazut/auzit cum vor suna viitoarele 12"-uri ce-i vor avea ca protagonisti pe Krumbsnatcha, Edo G., R.A. The Rugged Man sau Kool G Rap.

Alegerea recenzentului:
All Out (Dirty)

Doujah Raze - Doujah Raze

09.01.2006

Dupa un numar de 6 de single-uri si doua mixtape-uri (The Prefix & The Prefix II: Second Wetting) lansate pe piata, mult asteptatul album de debut al lui Doujah Raze [citeste]

Doujah Raze - New York City b/w Virginia

06.09.2005

Intr-o lume in care notiuni ca hi-tech sau digital sunt din ce in ce mai frecvente in limbajul uzual, iar banalele dischete au fost de mult inlocuite cu DVD-uri, exista artisti ce inca [citeste]

Big Noyd - All Out b/w How We Do

Rating: 3.3/5

Data lansarii: 2006

Label: Coalmine Records

Tracklist:

A1. All Out (Clean)
A2. All Out (Dirty)
A3. All Out (Instrumental)
A4. All Out (Accapella)
B1. How We Do (Radio)
B2. How We Do (Clean)
B3. How We Do (Instrumental)
B4. How We Do (Accapella)