MC 'geamite Galigan (Vexx)

Scris pe 12.05.2008 de DJ Strike

Era prin '99. Intr-o dupa amiaza primesc un telefon de la un bun prieten de pe atunci: "Taica-meu mi-a adus din Bukale cel mai tare album de hip-hop romanesc! Methadon 3000 - Veriga Lipsa !". O jumatate de ora mai tarziu stateam amandoi cu urechile ciulite cum Vexxatu Vexx le dadea pe goarna intr-un hal nemaintalnit pana atunci la noi: "Prea multi cu numarul 1 nu mai puteti sa faceti fata! / Eu ma proclam cifra unu! Este ca v-am bagat in ceata ?". In plus instrumentalele lui DJ Sleek impingeau limitele genului impartit pana atunci intre est si vest, intr-o zona noua, pe care atunci am catalogat-o drept "foarte alternativa si foarte underground".

In ce context ai scris primele versuri?
Baiet fiind, prin cartier si-mprejurimi
Dadeam duma-n 4 patrimi de cand n-aveam buletin

Cum percepeai HipHop-ul in 1996-1997?
In plin avant, desi in perioada asta rapperii de la noi erau cam ca oamenii din comuna primitiva. Existau ca specie de o vreme, dar nu vorbeau inca destul de coerent, foloseau unelte rudimentare si-ncercau sa-si explice fenomenele naturale. Aveau toti o mare dorinta de a invata, de a evolua, dar nu erau destule resurse, sau o civilizatie superioara care sa-i colonizeze.

Care erau raporturile dintre trupele de hiphop din Bucuresti in acea perioada?
Incercau sa se organizeze in clanuri...

Ai inceput alaturi de Brugner cu care ati format Delikt lansand ulterior albumul Fara Numar. Scandalul cu Pace Cartierului.
'Scandalul' si 'Pace Cartierului' nu stau bine-n aceeasi propozitie… Prefer sa las scandalul si sa vorbesc despre Pace cartierului. Eu si B suntem 2 baieti din acelasi cartier aflat intre doua mari paralele - Grivita si 1 Mai. Chibrit ar fi un fel de - infinit... ca + infinit e rezervat de Rimaru, mai inspre Amzei…
Undeva intre - infinit si + infinit, noi doi ne-am intalnit si-am format Delikt.
Si eu si el am avut totdeauna un cult pentru cartier... am trecut la profesionism in 95 dupa ce devenisem campioni locali, fiecare avand trupa cu proprii tovarasi de la el din cvartal. De aceea, prima noastra piesa a fost 'Pace cartierului'.
Asta e esential, nu scandalul… Scandalurile vin si trec, nici eu nu mai tin minte ce exact, dar Pace Cartierului ramane.

Care era atitudinea caselor de discuri vis-a-vis de scena hiphop romaneasca in acea perioada?
Nu prea vroiau sa ne gazduiasca…
Ne-au adapostit pentr-o noapte cu ocazia unor compilatii… Apoi au inceput usor-usor, dar chiriile erau foarte mari… Apoi, vesnica poveste… peretii de turta dulce, acoperis de ciocolata, dar odata ce intrai inauntru nu mai puteai sa pleci decat daca luai vrajitoarea cu lopata...

De ce s-a desfiintat atunci RAN-S-ul? Cum s-a produs despartirea ta de Sindicat ?
RAN-S-ul nu s-a desfiintat. Eu m-am dedicat proiectului Methadon si n-am mai lucrat cu ei. Intr-un fel istoria se repeta acum, in conditiile in care RANS-ul s-a reinchegat - e destul de greu sa ma implic adanc in prea multe proiecte.

Alaturi de DJ Sleek, care va producea/procura instrumentalele, ai format ulterior Methadon 3000. Care a fost contextul in care te-ai rupt de Brugner ?
Bine zis 'procura'… are conotatii… negative.
Multa vreme nu prea s-a priceput nimeni sa faca un instrumental sa sune cum trebe.
Pentru Delikt, eu si Brugner ne-am dat toata silinta sa producem niste beat-uri, am si asamblat cateva. Phane a inginerit niste percutii, noi am venit cu niste adaosuri.
Insa la un moment dat ieseam la show-uri cu Sleek la pupitru, el ne mixa instrumentale de pe discuri si noi bagam. Era strict vinil, nu mai veneam cu negative pe casete sau asa, ceea ce noua ni se parea beton. Sleek ne-a mixat niste beat-uri pe care am si inregistrat pentru album, ceea ce ne-a adus critici.
Noi insa n-am pretins niciodata c-ar fi productia noastra. Asta am considerat noi ca e necesar ca sa ne punem in valoare lirica, sa ne rupem de sunetul monoton 'de Korg X3' de atunci.
Mai tarziu, treaba a evoluat in 3000, cu un set de beats produse ca la carte...

O intrebare care ma bantuie de multa vreme: de ce 3000 ?
3000 era era in care se petrecea actiunea.
Anul din care venea intelepciunea.
Rata de schimb la cursul panta rei...
Speraclul cheii… ideea dinaintea ideii...

Singurul album Methadon 3000 - Veriga Lipsa a devenit in timp un clasic pentru scena HipHop din Romania.
Da, noi doi stem un fel de Clasic si Tamango ai hip hop-ului romanesc.
Sleek cu… lingurision electronic, cu ce-am binganit si io-n microfon un pic, in 99 pe zona Ro' - trebea sa percutam, zic.

Care era atmosfera din studio in timpul sesiunilor de inregistrari alaturi de Da Hood sau Getto Daci din perioada lui 1999 - 2000?
Era etilica… nu zic doar unii ca/ aroma-i unica...

In perioada in care ati existat ca Methadon 3000 si ulterior Methadon 5000 au aparut neoficial mai multe piese produse de Matze care te aveau ca MC. A existat un proiect Vexx & Matze ?
Noi doi am avut totdeauna colaborari fructuoase. Matze a 'inginerit' la Daciada, Marfa de pret (el a facut si beat-ul piesei), Veriga lipsa (alaturi de Electric Bro) si inca altele. Am cantat in concerte si jam session-uri cu el (de exemplu cu Aievea). Blanos a fost un proiect al lui Matze, cu Ati, Sultan si Dru. Mai tarziu m-au cooptat si pe mine si am facut o serie de show-uri si inregistrari. Ele au fost oficiale, dar nu 'comerciale' - 'Niciodata!'

Dupa plecarea lui DJ Sleek in State nu s-a auzit despre tine pentru o perioada destul de mare de timp. Ce s-a intamplat ?
Am stat am premeditat.
Apoi, am meditat.
Textele - le-am editat,
Tu-o sa spui dac-a meritat…
Unii spun c-as fi levitat sau cu ce m-au mai creditat
Dar oricat ar debita adevaru nu-l pot evita…
'Acum vin mai ghidus…'

Ai continuat sa tii legatura cu Sleek ?
Desigur.
Ca-i telefon sau pe net, scrisori sau pe chat
Io si el tinem aproape ca…
Talib si Hi-Tek
Sau Kweli si Mos Def - 'Bethleem si Nazaret'
Sau Talib Kweli, Common si Mos Def cantand despre city breath
Sau po sa zici, gen
Ca nu-i distanta mare-ntre noi, ca-ntre piesele de pe Hot Breath.

In 2002 apareai ca invitat pe EP-ul celor de la CTC: Secretul din Atom.
Nu mai e un secret deja…

Ce a insemnat pentru tine Urban Records si Proiectul Verde ?
Urban Records era un focar hip hop, o prima zona independenta pentru mai multe trupe… Acolo in studio s-a lucrat proiectul, cred ca un album Da Hood si alte cateva smecherii… Secretul din Atom s-a tras tot acolo… s-au facut si multe planuri de viitor, tratate de Creator cu mult umor...

Cand nu se mai auzise nimic au iesit la iveala sesiunile Blanoz Distruzos. Piesele Satira si Soldatul facand deliciul multora.
Mda, sesiunile au circulat cu mai multe nume, piesele au alte tituluri de fapt, erau tot felul de bucati… dintre ele, vreo 2-3, revazute si adaugite, sunt incorporate in repertoriul actual KCS - Soldatul din cap, Invitatie la Gradina japoneza, De la A la Z...

Cam in aceeasi perioda i-ai cunoscut si pe Rusu si Flore?
Ne stiam de mai demult. Candva in perioada Blanos sau la un moment dat dupa am inceput sa lucram. Si de-atunci am inchegat o formula beton. 'Un crew dur ca otelu Krupp. Liricile grup sunt necomerciale ca Shoop cand erup'.

Descrie-l in cateva cuvinte pe MC 'geamite Galigan.
Am o experienta-n sunet, nu chiar de Sfinx
Dar dau duma-n caterinx, mai ceva ca Jar Jar Binks.
Strict underground, de la mers nu m-abat
Fiindca nu sunt dupa blat/uri ca Jabba sau Pizza the Hutt.

Inalt, slab, dar plin.. de prezenta scenica
E pe rol un referendum la constitutia mea astenica
Ce-ar mai fi… bref, recit full debit pe beat, yo
Recent si-un nume inedit, precum Adi de Vito

Pe albumul Veriga Lipsa in cadrul piesei "Ec dui trin me dusmanonghe" ai o strofa intreaga in rromanes. Cum ar arata o varianta in romana a acestei strofe ?
Cam ca strofa a 2a, dar mai slaba, probabil...

Dat fiind abilitatile tale de a livra versuri in rromanes ai fi interesat de o colaborare cu Shukar Collective?
Sunt pe felie cu Shukar Collective. S-ar putea s-o facem.

Cum iti explici faptul ca mass media si mai multi organizatori de evenimente au devenit peste noapte interesati de cultura si limba rromanes ?
'Peste noapte' nu chiar, cred ca are loc un proces lent, poate mai accelerat in ultimul timp, de deschidere a societatii.

Ai urmat cursurile Facultatii de Limbi si Literaturi Straine specializarea Japoneza. Ce te-a atras / determinat sa studiezi aceasta limba orientala?
E un pic inexact, dar am studiat si studiez japoneza. E o pasiune de-a mea, care s-ar putea concretiza, candva.

Ai scris deja sau ai de gand sa scrii si versuri in japoneza?
Limba japoneza nu cunoaste versuri, in sensul de rima. Cel putin nu traditional, iar faptul asta marcheaza si formele moderne de poezie, inclusiv rap-ul. Sigur ca unii poeti contemporani si rapperi au scris versuri in maniera occidentala… eu abia am inceput sa dau duma un pic asa ca nu vorbim inca de rime… in viitor, e posibil… se stie ca obisnuiesc sa-mi utilizez cunostintele in raps, asa ca...

Te simti legat in vreun fel (spiritual) de cultura si civilizatia nippona?
Ma pasioneaza... Si-ncerc sa transmit asta mai departe.

Ce parere ai despre poezia japoneza (haiku), si daca detii vreo parere, spune-ne daca ai folosit vreodata haiku in versurile tale.
Daca e sau nu un haiku, Basho sa ma judece… Haiku e o poezie de moment care vine dintr-o mare inspiratie… exista anumite reguli de ritm si de folosire a cuvintelor mai greu de transpus intr-o limba occidentala… au existat insa incercari… fiti pe faz', s-ar putea sa sar cu unul brusc ca o broasca-n iaz…

Gandindu-ma ca Vexxatu' Vexx si MC 'geamite Galigan sunt doua entitati complet diferite, corecteaza-ma daca gresesc, ce parere ai avea de o claborare intre cei doi?
E o problema de timp… stiu ca pentru unii ar fi MMCP, dar pentru mine 'geamite e prezentul continuu, nu ma refer decat la el.

"Celalalt ins, adevarat dusman de neinvins", face parte din lirica ta. In acest context, ne poti spune cine constituie adevaratul dusman de neinvins?
acea oglinda
in care vad infinitul
- iata eul.

Unii te-ar elogia drept fiind "Eminescul hiphop-ului", ce replica i-ai da unui eventual ascultator care afirma acest lucru?
E stiut ca am fost influentat in cariera de cei 4 escu: Eminescu, Lord Finesse cu Nichita Stanescu si Louis de Funes.
Exista, oricum, mai multe asemanari care l-ar plasa pe 'geamite, acest 'Lucea farul din Gara de Nord', de veghe pe acelasi cer cu poetul nepereche.
In primul rand, si mie imi plac mult merele… Apoi, Eminescu nu punea mare pret pe haine si ghete, dar rupea Heine si Goethe. Eu unul, nu ca as fi un consumator de Heine' si Gosser, dar inainte de Tommy si Nautica pun totdeauna maeutica si hermeneutica.
Apoi, si eu stau pe langa Veronica Micle (care se taie cu Duca si Cuza, mai ceva decat se taie yakuza, 'mi-ntelegi spusa?!)
Si mai sunt inca… oricum, noul meu 'nume de pana' m-apropie mai mult de Creanga...

Foarte multa lume e curioasa cum iti scrii versurile? De unde iti vin ideile?
De unde vin? Din infinitate. Din afinitate pentru voi, cele 4 elemente, .ro si in general, fiindca i-un limbaj universal, un peisaj general pe care-l graffez si eu pe fundalul unui instrumental. Si sper ca in afinitate se vor si intoarce, cand vor fi apreciate de cei dispusi sa le remarce.

Preferi sa faci versurile pe loc sau esti adeptul unor sinteze elaborate?
Prefer natural, nu sintetic. Asa ca le las cum vin. Dar, asa cum e si cu gradinile japoneze, uneori natura e ajustata, insa dupa principiile naturale, atat cat sa capete o linie.

Te-au influentat / inspirat anumite carti, filme, locuri?
… evident… si le mentionez frecvent… am referinte din abundenta, e o tendinta sa fac trimiteri la esenta'.

Ai fost mereu cu un pas in fata celorlati MC autohtoni, facand parte din asa zisa avangarda. Cum arata ea acum?
Multi MCi romani sunt, cum era un vers..., la (fix) 3 metri in fata… prapastiei… A fi cu un pas inainte lor este o performanta? Depinde de care parte a… prapastiei esti…
Avangarda, neavangarda, n-as putea spune ca am pus Gara pe harta, dar am avut o 'zona', cu Rimaru si cu mare arta…
Cu Sageata, am atins o alta coarda. Iar lumea asculta si sare multa ca in Marea Moarta. Sta atenta sa prinda urmatoarea finalizare ca Duckadam in poarta.
Arata cum, necum, inca stem la-nceput de drum, dar evoluand, dam duma cu duiumu si pompam volum. Khidja Crew, vine ca un alt boom. Vine cu un al bum.

Personal crezi ca ai atins o anumita maturitate lirica?
Nu stiu. Liric, insa, incerc sa ating maturitatea personala, a mea si a celorlalti.

Consideri ca ceea ce faci acum e o alta manifestare a Hip Hop-ului ? In caz ca da, in ce categorie s-ar afla, iar daca nu exista, inventeaza una.
Noi toti suntem manifestari ale Spiritului Suprem, iar cum… Spiritul Suprem mi-e singura muza/ il pot numi hip hop… cam asta-i… ceea ce fac. Depasirea granitelor, a merge mai departe, insemna o incercare de apropiere si mai mare.

Cum ai defini MC-ul in contextul acestui deceniu?
MC a insemnat pe rand maestru de ceremonii (din cele mai vechi timpuri pana astazi), mic controller (Jeru), muncitor calificat (Deceneu), mancator de… scalificat in rapu multilateral dezvoltat (Piele)…
MCul actual e un om de actiune, deci nu-l defineste neaparat un nume ci fapta in sine, actiunea pe bune.
Astfel, el mentine comuniune intre el si lume, mobilizeaza circumvolutiunile manuind cuvinte, misca cinefilii dezvoltant mad creativity (J-Live), iar melodiile conduc pe un feeling mai misto ca-nainte, movin' the crowd (Rakim & Erik B - presedinte!).

Daca la inceput conta foarte mult ca un MC sa dea bine pe un beat si sa aiba cursivitate, in timp, spoken-word-ul au devenit un trend. Conteaza mai mult mesajul decat modul in care este el transmis?
Conteaza mult ambele, sunt ca Yin si Yang. Vocea e un instrument, are flowul ei, notele ei. Insa poarta sensul din care, de fapt, a plecat.

"HipHop o a doua natura"?
O a doua natura inseamna muzica in stare pura, si invers, mesajul e plin de caldura cand privesc ca printr-o picatura de roua in padure, legatura om-natura e de tip muza-muzica, fara dubii ca e indisolubila.

Crezi ca a ajuns intr-adevar Hip Hop-ul sa epuizeze toate resursele?
Nu are cum. Sunt destule rezerve in subsol. Cand acestea ar ameninta sa se termine, salvarea ar veni din spatiu.

Care e albumul tau preferat?
Albumu meu preferat? Urmatorul pe care-l bag… De la Fela la tot felu… pana la Hugh Masakela. De la Sun Ra la Sa Ra. De la… Roy Ayers la Ohio Players… Ascult si mult hip hop, 'clasic', cum se spune… albumul preferat ar putea fi un Tribe (scos la Jive), un J5 sau un J-Live. Poate fi orice album, cei de care spun sunt genul de crew-uri care n-au dat gres cu niciunul, n-ar fi avut cum, erau prea buni, au fost buni atunci, sunt buni si acum si raman oricand.

In toamna lui 2006 DJ Sleek a revenit la Bucuresti dupa o absenta indelungata. Ati discutat despre o eventuala reinviere a proiectului Methadon 5000? Acum ca DJ Sleek a devenit Gypsy Bogdan si Vexx a devenit MC 'geamite Galigan cum s-ar numi grupul din care ati face parte?
Noi 2 facem parte din marele grup preocupat cu schimbarea. Daca e vorba de Khidja, Methadon sau altceva… numele nu importa atat de mult, conteaza ce se exporta.

In seara in care a concertat Deceneu la Bucuresti, cum te-ai simtit cand i te-ai alaturat si-ati depanat amintiri alaturi de public?
La Summer Jam? Un prim concert dup-o grama' de timp din nou p-acelasi smen... evident, multe amintiri depanate din sub constient... ca orice comitet reunit - trebea s-o comi-tem.

Ai primit invitatii din partea unor trupe / MC pentru anumite piese? Ai acceptat?
Sunt cateva in discutie… Din pacate nu pot face cate colaborari as vrea, acum lucram in formula Khidja Clouds Society si pentru asta scriu in principal.

In vara lui 2007 la concertul lui Jeru din Vama Veche s-a infaptuit reuniunea vechiului RAN-S. Cum vezi RAN-S-ul din 2008 comparativ cu cel de acum 10-12 ani?
Intre timp fiecare a lucrat pe o zona proprie, a capatat experienta, largindu-si orizonturile. A fost foarte interesanta reunirea la modul nou-vechi. Proaspat si bun pentru urechi.

Piesa Baga Rep e singura piesa de pe noul album RAN-S pe care iti faci aparitia?
Nu stiu exact, din nou, depinde de cum voi reusi sa ma impart intre ce tre sa fac...

Cati dintre cei cu care ai "lucrat" in HipHop iti sunt prieteni?
N-am facut colaborari decat cu lumea cu care aveam anturaj. Despre asta e vorba, la un moment dat.

Pentru ascultatorii de Hip Hop din Romania ai devenit un MC model. Care sunt riscurile unui asemenea statut?
Un MC model… riscu e sa te iei dupa el…
Ce facem noi nu-i sa oferim un sablon, e doar pace si iubire tot ceea ce dam…
Hip hop-ul nu are modele, ca in muzica pop. Hip hop-ul te invata sa gandesti pentru tine si sa-ti dezvolti propriile aptitudini, atitudini, altitudini. Riscul e deci o atitudine 'pop'. Si nu e doar pentru 'fani'. Si artistul poa sa si-o ia in cap. Nici cuvantul 'fani' nu prea se intalneste la noi. Noi spunem simplu 'comunitatea' .

Care crezi ca sunt actualele verigi lipsa ale Hip Hop-ului romanesc?
Nu stiu, dar Khidja Clouds garantat rupe lantu.

La concertul KCS de la Tg. Mures din 2006, organizat de Redactia Jocuri, te-am vazut "invaluit" in foile cu versuri. Ai scris versuri exclusiv pentru acel concert?
Am scris inclusiv exclusiv. Obisnuiesc sa scriu pentru un anumit concert, cu dedicatie speciala, dar si in sensul ca scriu ceva nou inainte de un show. De-asta se intampla deseori sa ma vedeti cu foi. Oricum stiti ca-i special pentru voi.

Freestyle sau versuri citite?
Exista mai multe valente, fiecare cu valoarea ei. Deci sau/si.

Cum te percepe publicul in concertele din tara? Ca pe Vexx sau ca pe MC 'geamite Galigan?
Oamenii tind sa ramana angrenati in trecut, dar a trecut prea mult de la albumu de debut. E cazu sa punem punct, evoluand.
Eu am avut mereu aliasuri, pot veni cu altele, totul se transforma, nu conteaza ce-a fost, important ce-a devenit p-orma.
Perioada Vexx conteaza doar ca punct de plecare pentru perioada urmatoare.
Am ceva fresh pentru voi
De cate ori
Po sa vezi Die Hard 2 de sarbatori?!

Ce fel de public ti-ai dori la concerte?
Oricare e bun. Dar preferabil e cel care da si el din ceva al lui, cum ar fi din cap, din solduri, iar daca nu-i place, din fundul gradinii.

Se poate vorbi despre Khidja Clouds Society ca despre un proiect de rhythm and poetry?
Daca i-ai spune asa, n-ai gresi neaparat, fiindca despre asta-i vorba: rima si ritm, rapu pa beat rapid, acu pa pick/ up cu jazzmen pa feat. Deles pe beaturi monotone care se schimba des… glas, basi, limbaj plin de mesaj pe jazz cuts - nici n-ati putea sa nu va miscati.

Va influentati reciproc activitatea in cadrul grupului ? Te implici si in productie?
Ne influentam clar,
altfel n-ar
suna unitar.
De multe ori lucram in paralel, iar cand ne strangem si punem cap la cap se leaga bine, fiindca ne stim, stim cum gandeste fiecare si venim cu materialul 'la intalnire', ma-ntelegi?!

Canti la vreun instrument?
Am niste 'zone'… Dar ce sens sa vorbesc in avans - e de circumstanta, deci - pe ringul de dans!

Pe albumul KCS exista MC invitati sa dea la microfon alaturi de tine?
Toate la timpul lor... si asta tine tot de viitor.

Dealungul timpului ai parcurs cateva genuri muzicale. Ca ascultator, de care dintre ele te simti mai apropiat?
La un moment dat, mai ales in anii recenti, e greu sa spui unde se termina hip hop si incepe drum n bass, trip hop sau jazz. Ca ascultatori de hip hop, am inteles mai multe afland despre radacinile funk, de exemplu, dar e vorba in aceeasi masura de reggae, de disco, de muzica afro-cubana… si atunci, gandindu-ne, de la hip hop la jazz, la drum n bass sau la house nu e decat un pas.
Am ajuns sa nu ma mai raportez atat de mult la stiluri cat la muzica in general.
E vorba de poezie, de sunet, de suflet, fiecare cu mireasma proprie… uneori hardcore, te-ncalzeste ca p-un motor, uneori downlow, da un flow meditativ constiintei, ca un izvor curgator.

Consideri ca muzica poate reprezenta o sursa de venit?
Poate. Dar nu va recomand sa vindeti mp3-urile KCS. Exista muzica pentru-a vindeca si muzica pentru-a vinde, ca orice alta saftea…
Totusi, a vinde discuri nu trebuie sa fie sinonim cu a-ti vinde sufletul. Un om tre sa manance, iar banii pot aduce evolutie. E nevoie si de suportul material, de tehnologie.

Care e ultima carte pe care ai citit-o?
O carte japoneza de povestiri de Fujisawa Shuhei. V-o recomand cu caldura… O gasiti in oras, e scoasa la Humanitas.

Cum crezi ca ne va afecta Uniunea Europeana, acum ca tot facem parte din "marea familie"?
Vom munci mai mult, asteptand cu nerabdare intrarea in W.E. (week end).
Vom vedea mari progrese materiale, speram nu in dauna celor sufletesti.
Mai multe concerte, un contact mai strans si acces mai usor la lucrurile care ne intereseaza peste mari si tari. In curand poate si showuri fara fumat, cu plamanii garantat mai curati pentru frati, surori si MCii tai preferati.

Se vorbeste din ce in ce mai mult despre efectele globalizarii asupra unei culturi. Vor reusi romanii sa supravietuiasca ca entitate culturala tavalugului mondial?
Lumea fiind un tavalug, se-nvarte si toate curg. Dar avem destule marci in categoria 'ceva al lor'… cred ca nu le vom pierde asa usor...

De ce ai optat pentru un regim alimentar vegetarian?
Asta mi-e filozofia - nu conteaza ceafa lata cat o gura fresh de rapper, bag salata, chiar si-o ceapa de apa cateodata, sa acced mai usor la seva zeilor gen, mestec spanac masiv ca Popeye the Saylor Man.

Fotografia apartine lui Sile.

Rusu si Flore

18.01.2008

E seara. Stau intins pe plaja din Costinesti si imi astampar setea cu o bere. Trecusem deja in revista concertele cu Parazitii si B.U.G. Mafia din [citeste]

Gypsy Bogdan (DJ Sleek)

03.05.2005

DJ Sleek (sau Tata Urs, cum îi spun prietenii) a fost printre primii sustinatori ai culturii Hip-Hop din România, la începutul anilor '90. De numele lui se leaga alte nume [citeste]