Sirnaville Arts & Crafts Festival

Scris pe 20.07.2009 de DJ Strike

Langa Bucuresti se ridica un orasel. Va fi gata pe 14 august, iar noi l-am botezat Șirnaville. Si pentru ca timp 3 zile, de vineri pana duminica, sarbatorim deschiderea noii asezari, am adunat laolalta muzici, activitati artistice, proiectii de filme, spectacole aviatice... sub numele ȘIRNAVILLE ARTS & CRAFTS FESTIVAL, și am facut un eveniment dedicat diversității în artele și cultura contemporana.

Șirnaville se ridica langa aeroportul AEROFOX, langa satul Șirna, la 40 km de Bucuresti si aproximativ 20 de km de Ploiesti, pe DN1.

Locuitorii Șirnaville se vor bucura in cele trei zile de concerte in aer liber, targ de produse artizanat – facute de tineri talentati, spectacole aviatice, plimbari cu balonul cu aer cald, sporturi, ateliere de creatie in pictura, desen, sculptura, cinematograf in aer liber, bungee jumping si terenuri de sport.

Portile festivalului se deschid oficial Vineri, 14 August, Ora 18:00. Evenimentul se inchide Duminica, 16 August, Ora 20:00.

Locatia este accesibila cu autoturismul de pe DN1, localitatea Sirna fiind situata intre Ciolpani si Puchenii Mari, iar accesul se realizeaza pe drumul din dreptul localitatii Potigrafu, punct de reper manastirea Pissiota (pe partea stanga in directia Bucuresti – Ploiesti). Coordonatele Aerodromului: N 44.47.07,58 / E 25.59.17,55.

La Sirnaville se poate ajunge si cu trenul -  11 trenuri, Personal sau Accelerat circula de la 5.30 dimineata pana la 18.40 seara din Bucuresti – Gara de Nord cu directia Ploiesti si din Ploiesti cu directia Bucuresti. Destinatia calatoriei este gara Crivina. Acolo va asteapta autocarele Sirnaville cu care veti parcurge inca 5 KM pana chiar la festival.

Daca vreti sa veniti cu bicicleta, va sugeram sa o transportati cu trenul, in Sirnaville va puteti plimba liberi cu ele si va asiguram locuri de parcare pentru ele.

Odata ajunsi, la Sirnaville veti gasi printre multe altele:

Workshop-uri: Zona de centru din Sirnaville este dedicata artelor si artistilor, participantii se pot inscrie la ateliere de pictura, sculptura si desen, coordonate de organizatia Reflectart. Toate lucrarile vor fi expuse in ultima zi de festival. Alte ateliere - olarit, hartie manuala, produse de artizantat „handmade”. Activitatea din aceasta zona a festivalului va constitui subiectul unei editii a emisiunii How is made? realizata de televiziunea Discovery Channel.

Masa Tacerii: Este locul in care alaturi de cateva personalitati de valoare ale culturii romanesti, vor fi dezbatute teme precum: valorile sociale, kitsch-ul social, denaturarea scalelor de valori, denaturarea societatii romanesti si lista poate continua!

Teatru: Tot despre valori si mesaje sociale va fi vorba si in piesa de teatru – pantomima – colaj "Toti cinci", pusa in scena de tinerii actori din "Compania de teatru Dan Puric".

Cinematograf In Aer Liber: Pe un ecran de 8x6m, vor rula pe timp de noapte, scurtmetraje din festivalul Next, precum si o selectie de lungmetraje realizate de tineri regizori romani.

Targ - Bazzar: In piata micutului orasel vom putea descoperi bijuterii, accesorii, haine si incaltaminte, toate handmade, in Romania. Targul va fi construit in forma de "U" in fata unui Dom Geodezic – primul si singurul din Romania, apartinand organizatiei Ancient Future. Domul va face parte din targul handmade pe parcursul zilei, urmand ca seara sa se transforme intr-un veritabil tea lounge, incluzand muzica si videoproiectii pe peretii domului, unindu-se cu zona de lounge Carturesti.

Aerodrom: Pe care vor avea loc zilnic zboruri cu avion usor, motodeltaplan, balon cu aer cald si skydiving insa atat cat ne permit curentii de aer, adica intre orele 07:30 si 11:00 sau 17:00 si 21:00. Pentru cei cu frica de inaltime avem si demonstratii si concursuri de aeromodelism.

Zone De Sport: Pentru ca incurajam acest gen de activitati, festivalul va oferi 2 terenuri de fotbal, tenis, volei, badminton, si pentru cei cu exces de adrenalina – bungee jumping. Toate bineinteles si in nocturna – bine, mai putin bungee.

Camping: Pentru ca suntem convinsi ca veti avea ce face in cele 3 zile de festival va propunem sa ramaneti la noi peste noapte, iar acest lucru il puteti face venind cu cortul si cu sacii de dormit de acasa. Va vom pune la dispozitie o zona de camping pazita si delimitata cu garduri, in cadrul careia accesul va fi posibil doar pe baza unei bratari speciale, oferita la intrare, in urma achizitionarii unui bilet cu campare inclusa in pret.

Hseq – Health, Safety, Environment & Quality: In perimetrul dedicat festivalului se vor afla zone in care veti gasi dusuri, toalete ecologice, parcare cu paza si puncte sanitare.

Food Camp: Cortul restaurant va va ajuta sa va recapatati energia cu diverse sortimente de bunatati printre care mancare la ceaun si meniuri vegetariene.

Baruri: 6 la numar – vor oferi participantilor tot soiul de refreshments. Iar pentru party people la doua dintre acestea veti gasi bauturi alcoolice. Si pentru ca a venit vorba de party:

Scene De Muzica: Pentru ca urmarim cu totii sa ne distram si sa ne simtim cat mai bine, nu putem face asta fara party. Festivalul va avea parte de muzica non-stop pe 3 scene, de la urmatorii artisti:

Oneday Stage (live music): - Suie Paparude, Blazzaj, The Moood, The Amsterdams, Aria Urbana, Snails, L’orchestre De Roche, Grimus, Pixels.

Bass Music Stage (breakbeat, drum&bass, dubstep, funk and more): TRG (Tempa - Bucuresti), Dudu & Mc Tina (AnonimTM - Timisoara), Leizaboy & Newgotti (AnonimTM - Timisoara), Sensorship (TMBase - Timisoara), DJ Vasile (Zona Libera - Bucuresti), Seb (Infamous - Bucuresti), Rapala & Kojok (Kojokstan Troopers - Timisoara), Addo & Dan Bazix (BaMSe - Tg. Mures), K-Lu (VanGraph - Timisoara), Ufe & Zicu (Flama Booking - Bucuresti), Acqzuel (Dubstep.Ro - Cluj), Shy Beatz (Live! - Bucuresti), Undoo (Hades Records - Bucuresti), Tomasan (Bucuresti) & Mc Bean (Bucuresti), Vrt (Bucuresti), Bully (Dj Resource - Bucuresti), Asheron (Brasov), Tony031r (Dubstep.Ro - Bucuresti), Manki'n'stieb (Bucuresti), Reash (Hey! Events - Bucuresti), Alez (Dubstep.Ro - Bucuresti), Giuser (Bucuresti), Meeloox (Bucuresti), Pericle (Constanta).

VJS: Csongl (Bucuresti), Skvjs (Bucuresti).

The Clash Stage (electro, techno, house, minimal): Ok Corral (Groove++ - Bucuresti), Vania (Groove++ - Bucuresti), Thornado (Groove++ - Bucuresti), Minus Si Ion (Bucuresti), Mihai Popoviciu (Highgrade - Sibiu), Phaser Lips (Sunrise - Iasi), Haute Culture (Main Events - Bucuresti), The Model (Gigolo, Underl_Ne - Bucuresti), Brazda Lui Novac (Bucuresti), Bela (Brasov), Logan (Haules Baules - Bucuresti), Aspirator Dj’s (Bucuresti), Victor Stancov (Groove++ - Bucuresti), Camil (Bucuresti), Bogdan (Bucuresti), Marika (Still Agency - Bucuresti), Victor M (Bucuresti), Kello (Bucuresti), Silas (Bucuresti), Bendit (Bucuresti)

Biletele: Vor exista 6 categorii de preturi pentru bilete pe care le veti putea achizitiona fie in avans fie la intrare: in avans: bilet pe o zi – 20 LEI, abonament pe toata durata festivalului: 35 LEI, abonament cu camping inclus: 45 LEI; la intrare: bilet pe o zi – 30 LEI; abonament pe toata durata festivalului: 50 LEI; abonament cu camping inclus: 60 LEI.

Biletele in avans se pot cumpara de pe Bilet.ro sau din librariile Carturesti din intreaga tara. De asemenea biletele se gasesc si in reteaua magazinelor partenere Bilet.ro: Magazinul Muzica – Bucuresti, Music Shop – Bucuresti, Reteaua magazinelor Flanco – in toata tara, Libraria "St. O. Iosif" – Brasov, Reteaua Iulius Mall – Cluj, Iasi, Timisoara. Lista completa pe site-ul Bilet.ro.

Un eveniment organizat de Sound & Image Events.

Data: 14-16.08.2009

Locatia: Localitatea Sirna, Jud. Prahova